5 tips om een aangebrande pan schoon te krijgen

Blog 5 tips om een aangebrande pan schoon te krijgen

Een foutje in de keuken overkomt iedereen, bijvoorbeeld wanneer je dat lekkere stukje vlees hebt laten aanbranden. Wanneer jouw pan hierdoor erg vies is geworden, hoef je je pan niet meteen weg te gooien. Er bestaan namelijk verschillende tips om een aangebrande pan weer zo schoon als zilver te krijgen.

Baking soda

Giet wat heet water met een scheutje baking soda in de aangebrande pan. Laat dit een uur weken. Met een afwasborstel maak je de aangekoekte eetresten makkelijk schoon.

Schoonmaakazijn

Wist je dat je met koud water ook kunt schoonmaken? Wanneer je pan is aangebrand, kun je koud water met een beetje schoonmaakazijn laten intrekken. Laat dit een paar minuten staan waarna je het vervolgens met een borstel kunt schoonmaken.

Cola

Dit heeft iedereen in huis: cola. Het is niet alleen een drankje, je kunt het ook prima gebruiken als schoonmaakmiddel! Pak de aangekoekte pan erbij, schenk het vol met cola en laat het een paar minuten weken. De eetresten laten los en je kunt het vervolgens met een afwasborstel afnemen.

Vaatwastablet

Als je een vaatwasser in huis hebt, ontbreken de vaatwastabletten natuurlijk niet. Doe dit afwasblokje samen met heet water in de aangebrande pan. Het mengsel is goed ingeweekt als het tablet is opgelost. Wanneer je het proces wil versnellen, kun je de pan inclusief het mengsel op het vuur zetten. Zo laten de achtergelaten etensresten zich makkelijk los.

Zout 

Ook een product dat iedereen in huis heeft: zout! Pak de pan erbij, doe er heet water bij en gooi er flink wat zout in. Laat dit goedje een tijd koken. Het vuil lost zich vanzelf op. 

Recente berichten