Hoe verwijder ik groene aanslag op tegels?

Blog Hoe verwijder ik groene aanslag op tegels?

Mossen en algen vinden vocht en weinig zonlicht heerlijk. Zo kunnen zij zich nestelen op jouw tuintegels en zo ontstaat dat groene goedje. Het ziet er niet fris uit en het kan zelfs zo glad zijn, dat je erover uit kunt glijden. Hoe zorg je ervoor dat die groene aanslag verdwijnt, en – nog beter – zonder te schrobben?

Wat is groene aanslag?

Zoals hierboven al is vermeld, bestaat groene aanslag uit mossen en algen. Ze groeien graag op relatief donkere en vochtige plekken. In de winter en herfst schijnt de zon minder en valt er meer regen, dus groeit de groene aanslag in die periodes het hardst.

Aan de slag

Je kunt groene aanslag makkelijk verwijderen met een paar simpele stappen. Als eerst moet je een emmer vullen met 10 liter heet water. Voeg vijf eetlepels baking soda en vijf eetlepels groene zeep toe aan het water. Pas wel op voor gecoate tegels. Giet dit goedje uit over de groene aanslag. Pak een bezem en verdeel het water met de toegevoegde producten nog even goed over de tegels. Even intrekken, en je kunt het afspoelen met een tuinslang. Klaar is kees, en dat zonder te schrobben!

Hoe voorkom ik groene aanslag?

Het is niet fijn als je elke lente die vieze, groene aanslag moet verwijderen. Het liefst voorkom je dat de algen en mossen zich terugkeren in jouw tuin. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je regelmatig de tegels in jouw tuin schoonmaakt. Er bestaat ook een speciale coating voor je tegels, zodat de groene aanslag geen kans op slagen heeft.

Recente berichten